Adományozz!

A Vogue modellje interszexuálisként comingoutolt

Háttér Társaság 2017. október 26.

Ma van az interszexuális emberek világnapja.

Kik is azok az interszexuálisok?

A kromoszómáikat, elsődleges és/vagy másodlagos nemi szerveiket tekintve férfiként vagy nőként egyértelműen nem meghatározható személyek.

hanna.jpg

Idén a Vogue egyik legfoglalkoztatobb modellje, Hanne Gaby comingoutolt interszexuálisként. Hallgassátok meg a tanácsait!

Tegyél te is a gyűlölet ellen még ma! Támogasd a Háttér legújabb projektjét! >>

Mi a helyzet itthon?

A nem hivatalos nyilvántartása

Az anyakönyvi jogszabályok Magyarországon előírják, hogy valamennyi újszülöttet fiúként vagy lányként anyakönyvezzenek, a gyermek neme mező szabadon hagyására vagy más (pl. „egyéb”, „X”) bejegyzés rögzítésére nincs lehetőség. A gyermek adatainak bejelentését egészségügyi intézményben lebonyolított szülés esetén az intézmény vezetője, intézményen kívüli szülés esetén a szülők végzik. Hiányos adatok esetén 30 napig lehetőség van az anyakönyvi bejegyzés nyitva hagyására. Az anyakönyvi nyilvántartásban szereplő nemet valamennyi személyazonosító okmánya (személyi igazolvány, útlevél, vezetői engedély) tartalmazza.

Bővebb információt a Háttér Társaság honlapján találsz!

A bejegyzés trackback címe:

https://hattertarsasag.blog.hu/api/trackback/id/tr6913085212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása