Adományozz!

VIDEO: gyerekvállalás azonos nemű párként? Lehetséges!

Háttér Társaság 2017. december 12.

Az elmúlt tíz évben számos azonos nemű pár, illetve LMBTQI ember vállalt gyermeket Magyarországon. A Háttér Jogsegélyszolgálatához rendszeresen érkeznek kérdések gyermekvállalást tervezőktől vagy jelenleg gyermeket nevelő személyektől, pároktól, minden hónap első szerdáján pedig Szülői szerdákat tartunk, amikor személyesen is feltehetitek a kérdéseiteket a témában.

csalad.jpg

Olvastad már a szivárványcsaaládokról készült kiadványunkat? Töltsd le ingyenesen a legfrissebb adatokért! >>

Jogi szempontból alapvetően két kérdés merül fel:
  • megkönnyítsék-e az azonos nemű párok gyermekvállalását (a mesterséges megtermékenyítés és az örökbefogadás melegek és leszbikusok számára kedvező szabályozásával),
  • lehetővé tegyék-e, hogy a gyermeknek az őt nevelő azonos nemű pár mindkét tagja törvényes szülője legyen.

A hatályos magyar szabályozás mindkét kérdésben elutasító, ennek ellenére mindennapi tapasztalat, hogy egyre több meleg és leszbikus pár nevel gyermeket.

A következő videóból kiderül, hogyan lehetséges mégis gyermeket vállalni ma azonos nemű párként Magyarországon.

A bejegyzés trackback címe:

https://hattertarsasag.blog.hu/api/trackback/id/tr8213479695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása