Adományozz!

Fizetési különbségek: a melegek kevesebbet keresnek?

[sand] 2017. október 12.

Elterjedt vélekedés, hogy a meleg férfiak jobban keresnek a heteroszexuálisoknál.

14539820005_8720671314_z.jpg

Férfiak, tehát eleve előnyben vannak a nőkkel szemben, más férfiaknál könnyebben koncentrálnak nagyon erősen a munkájukra, karrierjükre, és kisebbségi helyzetükből fakadóan gyakran még külön bizonyítási vágy is hajtja őket.

Egy friss német kutatás (itt olvashattok óla angolul) azonban azt mutatja, hogy ez nem más, mint vélekedés: míg a heteroszexuális férfiak Németországban átlagosan 18 eurót keresnek óránként, a meleg férfiak ennél több mint 2 euróval kevesebbet. Az adatok szerint a leszbikus nők ugyanakkor 2 euróval többet keresnek óránként, mint a heteroszexuális nők -- így majdnem ugyanannyi az átlagos órabérük, mint a meleg férfiaké. 

A tanulmány alapja egy évenként megismételt reprezentatív kutatás, amelyben a válaszadókat a jövedelmükről, legmagasabb iskolai végzettségükről, munkájukról, egészségükről és a szexuális irányultságukról kérdezik. 460 leszbikus nő és meleg férfi válaszait hasonlították össze 39,000 heteroszexuális résztvevő válaszaival.  

A kutatás vezetője figyelmeztet: a fizetésbeli különbségnek nagyon sok oka lehet. Lehetséges, hogy a meleg férfiak hajlamosabbak  többet túlórázni, mint heteró kollégáik, és ez lenyomja az órabérüket.
A német LMBT Szövetség a kutatás eredményeire reagálva azt hangsúlyozza, hogy sokkal több kutatásra van szükség, hogy értelmezhessük, milyen melegként élni Németországban. A hátrányos megkülönböztetéssel ugyanis csak akkor tudunk foglalkozni, ha előbb láthatóvá tesszük.

Nemrég jelentettük meg kutatási jelentésünket az LMBTQI embereket érő hátrányos munkahelyi megkülönböztetésről >> kattints az ingyenes kiadványért!

 

Keress minket Facebookon is! >>

 

Kövess Instagramon! >>

A bejegyzés trackback címe:

https://hattertarsasag.blog.hu/api/trackback/id/tr1712876042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása