Adományozz!
Szegfű helyett - a nemzetközi nőnapról
2018. március 08. komment komment

Szegfű helyett - a nemzetközi nőnapról

Jönnek a személyes és szervezeti levelesládáinkba és a közösségimédia-falainkra a vegyes üzenetek: leginkább virágokat és "női munkákat" (a társadalom működéséhez alapvetően fontos, fizetetlen gondozómunkát) emlegetnek.

Kapcsolódó kép

Legnagyobb eredményeink 2017-ben
2018. január 05. komment komment

Legnagyobb eredményeink 2017-ben

A Háttér Társaság tagjaiként, munkatársaiként és önkénteseiként 2017-ben is sokat dolgoztunk azért, hogy felhívjuk a szakmai és politikai közvélemény, valamint a tágabb társadalom figyelmét az LMBTQI emberek problémáira; hogy működtessük és fejlesszük az LMBTQI embereket segítő szolgáltatásainkat; fellépjünk jogaik védelmében; és előmozdítsuk jóllétüket.

Sikeres évet tudhatunk magunk mögött.

group-of-people-waving-gay-pride-symbol_-flags.jpg

Közösségben könnyebb
2018. január 02. komment komment

Közösségben könnyebb

Egy LMBTQI fiatalokkal együtt szervezett kampány stratégiáját tervezzük, így különösen időszerű egy azt elemző cikk, hogy mi támogatja leginkább az LMBTQI fiatalok lelki egészségét. 

Sajnos az nem újdonság, hogy az LMBTQI fiatalok (és nem is csak a fiatalok, de ők nyilvánvalóan még sérülékenyebbek) gyakran bántalmazással és elutasítással találkoznak a környezetükben, ami árt a lelki egészségüknek. Érdemes tehát azzal foglalkozni, hogy hogyan lehet segíteni őket, hogy a lehető legjobban vészeljék át a nehézségeket. Az Arizonai Egyetem kutatói erre keresték a választ egy 2017-es kutatásukban. És ami kiderült: az LMBTQI fiatalok számára kulcsfontosságú, hogy találkozzanak más LMBTQI fiatalokkal, egy közösség részei lehessenek

VIDEO: gyerekvállalás azonos nemű párként? Lehetséges!
2017. december 12. komment komment

VIDEO: gyerekvállalás azonos nemű párként? Lehetséges!

Az elmúlt tíz évben számos azonos nemű pár, illetve LMBTQI ember vállalt gyermeket Magyarországon. A Háttér Jogsegélyszolgálatához rendszeresen érkeznek kérdések gyermekvállalást tervezőktől vagy jelenleg gyermeket nevelő személyektől, pároktól, minden hónap első szerdáján pedig Szülői szerdákat tartunk, amikor személyesen is feltehetitek a kérdéseiteket a témában.

csalad.jpg

Ilyen volt az első Budapest Pride - VIDEO!
2017. december 11. komment komment

Ilyen volt az első Budapest Pride - VIDEO!

Már az első Budapest Pride-on (Meleg Büszkeség Napja) is ott voltunk! Egy amerikai aktivista barátunk, Douglas Conrad készített felvételt is róla, amit a felvonulás huszadik évfordulóján be is mutattunk. Kattintsatok, ha lemaradtatok róla!

6 reklám LMBTQI emberekkel
2017. december 06. komment komment

6 reklám LMBTQI emberekkel

Nemzetközileg már hagyománya van az LMBTQI embereknek szóló reklámoknak. A "pink marketing" sokszor kifejezetten a magas iskolai végzettségű, középosztálybeli nőket és férfiakat célozza, ennek Amerikában évtizedes gyakorlatai épültek ki.

 ikea-large_trans3u9-d5u2jffhmhmf-ft3htq2g6wmiyvi35yb9lzbf6y-1.jpg

VIDEO- Kanada miniszterelnöke bocsánatot kért az LMBTQI közösségtől
2017. december 05. komment komment

VIDEO- Kanada miniszterelnöke bocsánatot kért az LMBTQI közösségtől

Justin Trudeau, Kanada miniszterelnöke nemrég hivatalos bocsánatkérő beszédet mondott a kanadai parlamentben. A történelmi jelentőségű felszólalás során bocsánatot kért az LMBTQI emberek üldöztetéséért, meggyilkolásáért, megszégyenítéséért, hátrányos megkülönböztetéséért, amit az ország valaha elkövetett a meleg, leszbikus, biszexuális, transznemű, queer személyek ellen.

"Transznemű vagyok"
2017. december 04. komment komment

"Transznemű vagyok"

Nézzétek meg a 15 éves, Norvégiában élő Emma videóját a saját comingoutjáról - a történetből az is kiderül, hogy nyolcéves kora körül fogalmazódott meg benne először, hogy transznemű.