Adományozz!

Csókolóztál egy azonos nemű személlyel, és bizonytalan vagy a szexuális irányultságodban? Bizonytalannak érzed a nemi identitásodat?

Háttér Társaság 2017. augusztus 01.

Előbújnál, de nem tudod, hogyan csináld, és tartasz a következményektől? Csókolóztál egy azonos nemű személlyel, és bizonytalan vagy a szexuális irányultságodban? Bizonytalannak érzed a nemi identitásodat?  Jó lenne megbeszélni valakivel a kérdéseidet?

Egy terápiás ülés ma Magyarországon 12 ezer forintba is kerülhet. Ha a következő témák valamelyikében szeretnél segítséget kapni, akkor először érdemes felkeresni a Háttér Társaság személyes segítőit, akik térítésmentesen segítenek neked megtalálni a válaszokat a kérdéseidre.

img_2271m_1.jpg

A Háttér Társaság Magyarországon legszélesebb körű támogató szolgálatokat nyújt LMBTQI (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális) embereknek, ezzel a legnagyobb LMBTQI szervezet az országban. Az egyesület 1995-ben alakult, azóta már ingyenes telefonos lelkisegély-, jogsegélyszolgálatot, HIV-programot, LMBTQI-archívumot és könyvtárat üzemeltetünk.

Mindemellett 2014-ben bővítettük a programjainkat: személyes segítéssel támogatjuk az LMBTQI emberek mindennapjait, mindezt térítésmentesen, képzett önkéntes segítőkkel.

A Személyes Segítő Szolgálat olyan magyarországi LMBTQI emberek jelentkezését várja, akik térítésmentesen, személyes segítésen keresztül az alábbi területeken szeretnének támogatást kapni:

  • önelfogadás (nemi identitás és szexuális orientáció),
  • életvezetés
  • mentális közérzet
  • kapcsolatteremtés
  • konfliktuskezelés
  • párkapcsolat
  • stresszkezelés
  • előbújás (coming out)
  • egyéb, elsősorban a Szolgálat LMBTQI profiljához kapcsolható lelki nehézségek.

A Programról, amire jelentkezhetsz:

A szolgáltatással az a célunk, hogy az LMBTQI közösséghez tartozó személyek nekik szóló, az ő sajátos igényeikre fókuszáló mentálhigiénés ellátásban részesülhessenek akkor is, ha alacsony jövedelemmel rendelkeznek vagy hátrányos helyzetű régióban élnek.

A Személyes Segítő Szolgálatnál szakemberek vezetésével több éves mentálhigiénés és az LMBTQI specifikus tapasztalattal rendelkező segítők dolgoznak. Alkalmazott módszereik alapja a személyközpontú tanácsadás és az affirmatív megközelítés.

A találkozókra heti egy alkalommal 50 percben, 10-12 héten keresztül személyesen vagy Skype-on van lehetőség, ezek az ülések többek között a fent említett területeket is érintik.

A programba bejelentkezhet mindenki, aki LMBTQI személynek vallja magát, vagy ebben a témában kér segítséget.

15_bgdidc1oyxbwes1nyxktbwvldgluzy1wzw9wbgutz3jvdxatyw5klxnreq_1.jpg

Az LMBTQI emberek magyarországi helyzetéről

A mai Magyarországon az LMBTQI emberek politikai/társadalmi jogai az elmúlt évtizedekben növekedést mutatott, azaz az állam által biztosított jogok szélesedtek (bejegyzett élettársi kapcsolat, egyenlő bánásmódról szóló törvény, stb.) ill. a társadalom általi elfogadottság (a Háttér legfrissebb kutatása szerint a magyarok 45%-a szerint a gyerek jobb helyen van egy azonos nemű párnál, mint a gyermekvédelmi rendszerben) növekedett. Mindezek ellenére a magyarországi LMBTQI emberek mindennapjai kihívásokkal vannak telítve. Csak kis mértékben tapasztalnak változást, lelki és testi egészségüket továbbra is veszélyezteti a társadalom egyes közösségeinek nyílt ellenszenve, illetve a többségi társadalom szolidaritásának hiánya. A fentiek származhatnak a társadalmi nyitottság hiányából, az elégtelen vagy téves információkból és az emberek általános rossz mentális közérzetéből. Pozitív fejlemény még, hogy ezen idő alatt az LMBTQI szervezetek (minden politikai nehézség ellenére) fenn tudtak maradni, sőt közéleti megjelenésüket növelni, szolgáltatásaikat bővíteni tudták. Ilyen új szolgáltatás a Háttér Társaság Személyes Segítés Programja.

A helyzetről több tanulmány is készült (Takács Judit- Mocsonaki László-P. Tóth Tamás: LMBT emberek kirekesztettsége Magyarországon 2007, Takács Judit: Az LMBT emberek magyarországi helyzetének áttekintése), ill. a Háttér Társaság által 20 éve működtetett Lelkisegély Telefonszolgálatának statisztikája is ehhez kapcsolódik.

Törd meg a csendet! Kutatás LMBTQI fiatalok iskolai tapasztalatairól >>

 

Keress minket Facebookon is >>

 

Kövess Instagramon >>

A bejegyzés trackback címe:

https://hattertarsasag.blog.hu/api/trackback/id/tr2712708332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása