Adományozz!

Queer forradalom a YouTube-on!

Háttér Társaság 2017. október 30.

Egy teljesen új jelenség nőtte ki az elmúlt években a YouTube-on. Olyan meghatározó egyéniségek csatornáira iratkoztak fel milliók, akik a teljes ismeretlenségből kezdtek el vlogolni. A sminkes világban kifejezetten feltűnő, hogy rengeteg LMBTQI személyiség feltűnt, óriási követőtábort felépítve maguknak, mára pedig a legnagyobb márkák is versengenek, hogy szerepelhessenek egy-egy termékkel a videoikban. Egy mindannyiuknak közös: zokszó nélkül vállalják önmgaukat, nem hagyják egytelen rosszindulatú kommentelőnek sem, hogy elbizonytalanítsák őket, stílusuk pedig kendőzetlenül őszinte. 

Képtalálat a következőre: „jeffree star”

Jeffree Star az egyik legnagyobb húzónév a YouTube-on. Évekig dolgozott sminkesként Los Angelesben, számos sztár arcát elkészítve nyilvános eseményekre. Kitartása gyümölcsözőnek bizonyult, mára a saját nevét viselő kozmetikai márkája óriási bevételeket hoz. Jeffree semmilyen címkét nem használ a saját identitásával kapcsolatban, ahogy fogalmaz, ő "egyszerűen csak én, Jeffree". Sikerét egyedi stílusának is köszönheti, szókimondó, a termékeket illetően kíméletlenül őszinte és hát humora a videok tematikájában is megmutatkozik (pl: "smink az exem temetésére"). 5 millió feletti Instagram-követője van. 

Manny Mua Jeffree Star jó barátja, közös sminkkollekciót is piacra dobtak már. Manny jó két éve futott be a saját szobájában rögzített videokkal. Saját magát meleg srácnak vallja, és a sminkelésnek szerinte a fiúknak ugyanannyira szabad választásnak kellene lennie, mint a lányoknak. Gyakran megemlíti az anyukáját, akitől sokszor elcsórta már kisgyerekként is a sminkcuccait. Manny Mua a Maybelline Big Shot szempillaspirál kampányában is közreműködik nagykövetként, jelenleg több mint 4 millió Instagram-követővel. 

Patrick Starr először Photoshop-rajongóként fényképek retusálásával töltötte ki az idejét, saját fotóit szerkesztgette éveken át. Sosem adta fel az álmait, Instagram követőinek száma mára 4 millió fölött jár. Manny Mua-val szoros barátságot ápol, ügyfelei között pedig a legnagyobb hírességek szerepelnek. Igazi díva, a fejre csavart turbánja már védjegyének számít. 

Nikta Dragun egyike az első transznemű sminkmestereknek a YouTube-on. Teljes nemi megerősítő folyamaton végigment mára, szülei mindenben támogatták gyermeküket. Teljesen őszintén, nyíltan beszél a tranzíció főbb lépéseiről, követői kérdéseire is válaszol, és mindenkit az önkifejezésre bátorít. Legfőbb ismertetőjegye a színes parókák, amiket rendszeresen váltogat, és amiket a követői is megvásárolhatnak. Rekordidő alatt fogynak el a webshopjából a termékek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://hattertarsasag.blog.hu/api/trackback/id/tr4413117488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása